Piesa YOUTHTOPIA de Alexandra Ares în premieră absolută la New York

0
100

Duminică, 25 iunie 2023 (la 10 pm ora României), piesa Youthtopia a scriitoarei româno-americane Alexandra Ares va avea un spectacol-lectură la New York, organizat de compania Tiger’s Heart Players, condusă de Paul Wayne Mattingly. Spectacolul se va difuza pe Zoom.

Ariana, o savantă cândva frumoasă de 60 de ani, face un transfer de corp şi identitate cu Eva, o chelneriţă de 20 de ani, în schimbul întregii sale averi. Un bărbat imprevizibil oscilează între cele două femei. Piesa are loc într-un viitor inevitabil. Acţiunea se desfăşoară într-un mare oraş, cu excepţia ultimei scene, care se petrece în jungla Amazonului.

Versiunea în limba română a acestei piese a fost inclusă în volumul Teatru românesc contemporan (2 drame, 2 comedii, 2 piese scurte) de Alexandra Ares, publicat anul trecut la Editura Academiei Române şi nominalizat la Premiul Uniunii Scriitorilor pentru Cartea de teatru a anului 2022.

„În «Youthtopia» ridici întrebări puternice despre îmbătrânire şi feminitate, care rareori sunt prezentate pe scenă, şi ai creat o lucrare care are o calitate eterică cu adevărat lăudabilă. Piesa este foarte bine construită şi bine realizată. Folosirea limbajului poetic în scenele de la început care se repetă pe tot parcursul este foarte frumoasă. Relaţia pe care o explorezi între trup şi suflet, vârstă şi frumuseţe este cu adevărat interesantă. Cred că atingi ceva greu de exprimat, ceea ce fac toate piesele mari.”
     Julia Thomas, director artistic al Teatrului Naţional din Ţara Galilor, fost regizor rezident la Lincoln Center Directors Lab din NYC

„A fost o plăcere să petrec timp cu piesa ta, în care am găsit un comentariu palpitant, care provoacă gânduri despre frumuseţea şi tinereţea feminină, spus printr-o lentilă convingătoare şi uşor distopică.”
      Scott Kaplan, director de dezvoltare a pieselor la Manhattan Theater Club, NYC

Un caleidoscop existenţialist provocator care te atrage într-o introspecţie a sufletului în ritmul unei simfonii planetare. Suspans atemporal într-un spaţiu cameleonic al conştiinţei. Actualitate acută.”
   Oana Cajal, dramaturg româno-canadian

ENTER HERE/ACCESAŢI LA ACEST LINK

HTTPS://US02WEB.ZOOM.US/J/86451403432?PWD=SUH6YVJWUNL3MERVU09PU1FTK0QXUT09

MEETING ID: 864 5140 3432

PASSCODE/PAROLĂ:  782975

REMINDER:  No sign-up required, anyone can come – simply arrive 15 minutes earlier @ 2:45 pm until 3 pm, so as to not become too distracted from viewing and reading the play.

REMINDER: Nu este necesară înregistrarea, oricine poate veni – pur şi simplu accesaţi linkul cu 15 minute mai devreme, de la 14.45 până la 15.00 ora New Yorkului sau 21.45 ora României, pentru a nu fi prea distras de la vizionarea şi citirea piesei.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments